slovak english magyar spain agentura pre rozvoj gemera
Agentúra pre rozvoj Gemera




Fotogaléria z našich akcií

Späť na zoznam

27. apríla 2012
Workshop ReNewTown 17.4.2012

D?a 17.4.2012 sa uskutočnil v poradí iesty workshop v rámci medzinárodného projektu ReNewTown. Nosnou témou workshopu bola architektúra a umenie počas obdobia socializmu.S odbornými prednáškami vystúpili Mgr. Štefan Horváth, ktorý priblížil históriu architektúry v období socializmu na Slovensku. Prednášku doplnila Mgr. Jan Uhrínová výberom reprezentatívnych stavieb z tohoto obdobia. S prednáškou venovanou umeniu vystúpila pracovníčka Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote Mgr. Angelika Matušková, historička umenia. Poslednou prednášajúcou bola Ing. Anita Vargicová, ktorá priblížila účastníkom fungovanie brigád a Akcií Z v období socializmu.



Všetkým účastníkom ďakujeme že si prišli a zárove? Vás všetkých pozývame na ďalší workshop, ktorý sa bude konať d?a 7.5.2012, kde na účastníkov čaká aj zaujímavý kultúrny program.



Pilotný projekt vytvorenia múzea socialistických kuriozít je súčasťou medzinárodného projektu ReNewTown, do ktorého sú zapojení okrem Agentúry pre rozvoj Gemera ako jediného zástupcu zo Slovenska, aj partneri z Poľska, Českej republiky, Nemecka a Slovinska.

Projekt je realizovany v ramci OP Stredna Europa a spolufinancovany ERDF.



Príspevok pridal: Mgr. Štefan Horváth